onsdag 31. mai 2017

Grønnkålspai med chevre og pancetta


Ingredienser:

Paideig

  • 100 g smør
  • 75 g sammalt spelt
  • 125 g spelt hvetemel
  • 1-2 ss kaldt vann
Fyll:
  • 100 g pancetta
  • 200 g grønnkål, vasket og fri for grove stilker
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 egg
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g chevre, eller annen hvit geitost
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene til bunnen raskt sammen til en deig. Kle deigen i en paiform (24 cm diameter) og stikk noen hull med en gaffel. Sett i kjøleskapet i en halvtime. 

Stek pancetta i en stekepanne. Tilsett grønnkål og presset hvitløk. Stek til grønnkålen faller sammen, rør om underveis. Kryddre med salt og pepper. 

Visp sammen egg og creme fraiche. Bland inn pancetta og grønnkålblandingen. Ha over i paiformen. Del chevre i biter og fordel over paien. Stek ved 200 grader i 25 minutter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar