torsdag 25. mai 2017

Scampi Ramen suppe

Dette er en fornorsket versjon av en oppskrift fra bloggen til /bakerbynature


4 porsjoner:

Ingredienser:

  • Sesamolje
  • 20 scampi, ev. reker
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1 løk, hakket 
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 ss tomatpuré 
  • 1 liter kyllingbuljong 
  • 5 dl vann
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts riseddik
  • 1 ts chilipulver 
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts urtesalt 
  • 100 g ramen nudler
  • 2 håndfuller spinat, vasket og grovhakket 
  • 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte:

Varm litt sesamolje i en panne. Ha i scampi, kryddre med salt og pepper og la dem steke ett minutt på hver side. Fjern scampien fra gryten. Hvis du bruker reker trenger de ikke stekes slik som scampiene. 

Ha mer sesamolje i gryten sammen med løk og paprika. La surre ca. fire minutter. Tilsett hvitløk, chili, ingefær og chilipulver og surr videre ett minutt. Rør inn tomatpuré. 

Tilsett vann, kyllingbuljong, soyasaus, riseddik, hvitløkspulver og urtesalt. Kok opp og la småkoke i ca. ti minutter. 

Rør inn spinat og nudler og kok til nudlene er ferdige, vanligvis tre minutter. Slå av varmen og rør inn sitronsaft. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar