fredag 23. oktober 2015

Vegetargryte med kikerter


Denne oppskriften ble presentert under overskriften glødende marokkansk i Bonytt nr. 2/2014.

Til 4 personer:

Ingredienser:

  • 2 gule løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 gulrøtter
  • 1 squash
  • 1 boks kikerter
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • ½ ts spisskummen
  • 3 ts gurkemeie
  • Chilipulver eller fersk chili etter smak
  • 2 ts kanel
  • Olivenolje
  • Salt, pepper
  • 3 dl tykk yoghurt
  • ½ potte mynteblader
  • Couscous


Fremgangsmåte:

Skjær løken i båter og surr den gyllen sammen med finhakket hvitløk. Tilsett gulrøtter, tomater, vann og krydder. La alt småkoke i 30-40 minutter.

Tilsett squash og kikerter i gryten og la det trekke i 10 minutter.

Grovhakk mynten og bland den med yoghurten.

Tilbered couscous som anvist på pakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar