tirsdag 8. september 2015

Vegetarlasagne fra Trines Matblogg


Denne har jeg hentet fra Trine

Ingredienser:

  • 2 løk, hakket 
  • 3 hvitløksfedd, finhakket 
  • 1 rød chili, finhakket
  • 3 gulrøtter, i tynne staver
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1 squash, i halvmåner
  • 400 g (1 boks) hermetiske tomater, hakket
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2 ts sukker
  • Salt, sort pepper
  • 1 neve frisk basilikum
  • 300 g frisk spinat
  • 200 g fetaost
  • 12 lasagneplater 
  • 150 g revet hvitost

Fremgangsmåte:

Fres løken i litt olje i en gryte til den er blank. Tilsett chili og hvitløk og la det surre med. Ha deretter i gulrot, paprika og squash og surr videre i enda noen minutter. Tilsett fløte og tomater og smak til med sukker, salt og pepper. La sausen koke på svak varme i 10-15 minutter. Ha i finsnittet basilikum til slutt.

Rens og skyll spinaten. Fres den i litt nøytral olje til den så vidt faller sammen. La renne av.

Bruk en ildfast form på ca. 30 x 20 cm. Fordel 1/3 av grønnsakssausen i bunnen av formen. Ha halvparten av spinaten over sausen. Smuldre halvparten av fetaosten over og dekk med lasagneplater. Gjenta prosedyren en gang til og avslutt med siste del av grønnsakssausen. Ha over ost.

Stek på nederste rille ved 200 grader i 30 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar