mandag 24. august 2015

Rispapirruller med biff og grønnsaker servert med peanøttdip





4 porsjoner:

Ingredienser:
  • 10 ark rispapir
  • 2 biffer
  • 1 agurk

    1 mango
  • 1 avocado
  • ½ sitron (saften)
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt gressløk
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss Sesamfrø
  • Salt, pepper

Fremgsangsmåte:
Krydre biffene med salt og pepper og stek dem i ca. 3 minutter på hver side.  Avkjøl og skjær i strimler.
Del avokadoene i to. Fjern skall og sten og skjær på langs til strimler. Dryss sitronsaft over.
Skjær agurk i tynne strimler. Del mangoen i biter. Rens vårløk og del hver i fire biter på langs. Del purreløken i strimler.
Ha rispapir i en stor bolle med varmt vann (ikke kokende).  Bløt ett ark om gangen og ha over på et vått kjøkkenhåndkle. Legg skiver av biff, agurk, avocado, vårløk, mango, purre og dryss sesamfrø på midten av rispapiret. Fold den nederste halvdelen av rispapiret over den øverste slik at de danner en halvsirkel. Rull deretter til en rull.
Bland peanøttsmør, kokosmelk og soyasaus til en dip.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar