Ingredienser:
- 1 brokkoli
- 1 dl matfløte
- 1 ss smør
- Salt, pepper
- 1 rød chili
- 1 løk
- 1 dl eplecidereddik
- 1 Agurk
- 1 grønt eple
- 600 g laksestrimler
- 1 ss karri
- 2 ss sesamfrø
- Salt, pepper
- Solsikkeolje
Fremgangsmåte:
Del brokkolien i buketter og skjær stilken i biter. Kok den
mør i lettsaltet vann. Sil av vannet og kjør den glatt med en blender. Tilsett
smør og melk til kremet konsistens.
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Bland løk og eddik og
la det marinere i 5-10 minutter. Sil av eddiken og skyll løken i kaldt vann.
Skrell eple og agurk og del i strimler. Kutt chili i tynne skiver. Bland løk,
eple, agurk og chili til en salat.
Ha karri, sesamfrø, salt og nykvernet pepper på laksen og
stek den gyllen i en panne med litt olje.
Server laks med brokkolikrem og eple- og agurksalat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar