fredag 11. juli 2014

Sesam og karristekt laks med brokkolikrem



 Denne oppskriften er basert på Charles Tjessems vårmeny for Rema 1000.


Ingredienser:


  • 1 brokkoli
  • 1 dl matfløte
  • 1 ss smør
  • Salt, pepper


  • 1 rød chili
  • 1 løk
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 Agurk
  • 1 grønt eple


  • 600 g laksestrimler
  • 1 ss karri
  • 2 ss sesamfrø
  • Salt, pepper
  • Solsikkeolje


Fremgangsmåte:

Del brokkolien i buketter og skjær stilken i biter. Kok den mør i lettsaltet vann. Sil av vannet og kjør den glatt med en blender. Tilsett smør og melk til kremet konsistens.

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Bland løk og eddik og la det marinere i 5-10 minutter. Sil av eddiken og skyll løken i kaldt vann. Skrell eple og agurk og del i strimler. Kutt chili i tynne skiver. Bland løk, eple, agurk og chili til en salat.

Ha karri, sesamfrø, salt og nykvernet pepper på laksen og stek den gyllen i en panne med litt olje.

Server laks med brokkolikrem og eple- og agurksalat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar