mandag 7. juli 2014

Eggekremterte med aprikoser

Dette er basert på oppskriften til Pascal Dupuys mor, og smaker fransk landsbyliv. Den sto i Maison mat og vin.

Til en terte:

Ingredienser:

Bunn:
  • 100 g smør
  • en klype salt
  • 4 ss sukker
  • 1 dl vann
  • 250 g hvetemel

Fyll:

  • 800 g aprikoser / 12 stk. Ferske eller hermetiserte.
  • 1,5 dl sukker
  • 3 eggeplommer
  • 5 dl Helmelk
  • 3 ss maizenna

Fremgangsmåte:

Bland eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp melk og tilsett maizenna. Hell melkeblandingen over eggeblandingen. Kok opp alt sammen i 2 minutter under stadig omrøring.

Smelt smør sammen med sukker, salt og vann. Tilsett hvetemel til deigen er litt hard. Ha deigen over i en form, bruk en som er 25-26 cm i diameter og 4 cm høy. Klem deigen ned i bunnen og langs kantene av formen. Legg tett i tett med aprikoser. Hell over det varme fyllet. Stek ved 200 grader i 40 minutter.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar