Ingredienser:
·
3 dl kaldt vann
·
½ ts tørrgjær eller 5 g fersk gjær
·
150 g sammalt hvete, finmalt
·
20 g hvetekli
·
220 g hvetemel
·
1 ts salt
·
1 ss flytende honning
·
Gjerne solsikkekjerner til pynt om du ønsker
Fremgangsmåte:
Bland mel, salt og gjær. Hvis du bruker fersk gjær skal
denne røres ut i vannet. Hell i vann og honning og rør raskt sammen til en
klissete deig.
Sett til heving under plast i 8-12 timer.
Ha litt hvetemel på bakebordet og hell ut deigen på melet.
Dra ut deigen slik at den blir rektangulær. Brett så deigen en gang på langs slik
at den ser ut som en bagett. Pensle deigen med vann og strø over
solsikkekjerner om du ønsker.
La deigen heve på bakebordet ca. 30 minutter. Sett et
bakebrett i ovnen på 275 grader.
Del deigpølsen i 8-10 like store deler og sett rundstykkene
på det oppvarmete brettet. Sett brettet
tilbake i ovnen, senk temperaturen til 250 grader og stek i 11-13 minutter.
Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar