mandag 1. juli 2013

Svinekjøtt i gryte

Dette er en veldig grei gryterett, hentet fra boka Mat med mer av Berit Nordstrand. Grønnsakene kan varieres og svin kan fint erstattes av kyllingkjøtt.

Til 4 personer

Ingredienser:
  • 400 g strimlet svinekjøtt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • saft fra 1/4 sitron
  • 2 pressede hvitløksbåter
  • 1 løk
  • 5 sjampinjong
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 gulrøtter
  • 3 dl vann / hvitvin
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss rømme
  • smør
  • salt, pepper
Fremgangsmåte:

Mariner svinestrimlene i olivenolje, soyaolje, sitron og presset hvitløk.

Hakk grønnsakene i passende biter.

La løk og gulrot surre i litt smør på en panne, 2-3 minutter. Stek deretter kjøttet i 3-4 minutter på middels varme. Tilsett paprika og sjampinjong og surr videre 1-2 minutter.

Ha vann / hvitvin i en gryte og kok opp. Rør inn maizenna utrørt i litt vann. Tilsett kjøtt og grønnsaker og la det putre noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Tilsett soyasaus og rømme og bland godt.

Server med naturris, bulgur eller kokte byggryn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar