Dette er en mektig og nydelig suppe med smak av Italia. Oppskriften er basert på en suppe fra Tara
Ingredienser:
- 100 g bacon
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 3 gulrøtter, hakket
- 3 stilker stangselleri, hakket
- 1 løk, hakket
- 1 liter kyllingbuljong
- 500 g tomater (ferske eller hermetiske)
- 2,5 dl hvitvin (eller 1 ss hvitvinseddik og 2 dl buljong)
- 300 g cannellinibønner (hvite bønner), skylt og avrent
- 100 g grønnkål, i biter
- 75 g tagliati eller annen pasta
- 40 g parmesan
- Pepper
- Olivenolje
Fremgangsmåte:
Skjær bacon i mindre skiver, dryss over pepper og stek den sprø i litt olivenolje.
Ha bacon med baconfett over i en stor gryte. Tilsett løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri. Stek noen minutter til grønnsakene er blitt møre.
Hell over buljong, tomater, og vin. Kok opp og la trekke i 15 minutter.
Kok pasta som angitt på pakken men trekk fra to minutter av koketiden. Sil av vannet.
Ha pasta, bønner og grønnkål over i gryten med resten av ingrediensene. Kok i to minutter.
Server med nyrevet parmesanost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar