mandag 3. april 2017

Italiensk suppe med grønnkål og bacon





Dette er en mektig og nydelig suppe med smak av Italia. Oppskriften er basert på en suppe fra Tara

Ingredienser:

  • 100 g bacon
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 gulrøtter, hakket
  • 3 stilker stangselleri, hakket
  • 1 løk, hakket
  • 1 liter kyllingbuljong 
  • 500 g tomater (ferske eller hermetiske)
  • 2,5 dl hvitvin (eller 1 ss hvitvinseddik og 2 dl buljong)
  • 300 g cannellinibønner (hvite bønner), skylt og avrent
  • 100 g grønnkål, i biter
  • 75 g tagliati eller annen pasta
  • 40 g parmesan
  • Pepper
  • Olivenolje
Fremgangsmåte:

Skjær bacon i mindre skiver, dryss over pepper og stek den sprø i litt olivenolje. 

Ha bacon med baconfett over i en stor gryte. Tilsett løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri. Stek noen minutter til grønnsakene er blitt møre. 

Hell over buljong, tomater, og vin. Kok opp og la trekke i 15 minutter. 

Kok pasta som angitt på pakken men trekk fra to minutter av koketiden. Sil av vannet. 

Ha pasta, bønner og grønnkål over i gryten med resten av ingrediensene. Kok i to minutter. 

Server med nyrevet parmesanost. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar