søndag 20. mars 2016

vintersuppe med byggryn, bønner og grønnkål







Oppskriften er hentet fra kokeboken kjøttfri mandag av Maj-Britt Aagaard og omtalt av smak. 

6 porsjoner:

Ingredienser:


  • 1 liten løk, hakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1 liten purre i skiver
  • 3 tomater, grovhakkedde 
  • 100 g byggryn, lettkokte
  • 1,5 l grønnsakskraft
  • 1 boks hvite bønner
  • 150 g finsnittet grønnkål
  • 1 laubærblad
  • 1 ts tørket Timian
  • Salt, pepper 
  • God olivenolje
  • Parmesan

Fremgangsmåte:

1 Fres finhakket løk og hvitløk med olivenolje i en stor gryte til de er blanke og myke. Pass på så de ikke blir brune.
2. Tilsett gulrøtter, purre, tomater, byggryn (lett-kokte), grønnsakskraft, tørket timian og laurbærblad.
3. La det småkoke under lokk til gulrøtter og byggryn er nesten helt møre. Tilsett så hvite bønner og finstrimlet grønnkål.
4. La det koke to minutter til uten lokk. Smak til med salt og pepper.
5. Dryss raust med en god og kraftig extra virgin olivenolje over suppa like før servering, og riv over parmesan eller annen ost som smaker mye.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar