Ingredienser:
- 600 g renskåret fisk, fri for skinn og ben, delt i passende biter
- 3 ss smør
- 5 ss hvetemel
- Ca. 5 dl melk
- 4 egg
- 1 liter kokt makaroni
- Noen skiver hvitt brød uten skorpe, malt
- 1 knivsodd revet muskatnøtt
- Salt, pepper
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en panne, rør inn melet og spe med melk til
en tykk saus. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper og la koke noen minutter.
Ha fisken i sausen og avkjøl litt. Skill eggene. Rør inn eggeplommer
i sausen. Stivpisk eggehviter og bland
dem forsiktig inn i sausen.
Ha makaroni i en smurt ildfast form med høye kanter. Fordel
sausen over makaronien og legg brødsmuler på toppen.
Stek ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Tips: for å få halvere steketiden kan du steke fisken på
forhånd i en stekepanne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar