torsdag 1. januar 2015

Klassisk Fiskegrateng



Ingredienser:

  • 600 g renskåret fisk, fri for skinn og ben, delt i passende biter
  • 3 ss smør
  • 5 ss hvetemel
  • Ca. 5 dl melk
  • 4 egg
  • 1 liter kokt makaroni
  • Noen skiver hvitt brød uten skorpe, malt
  • 1 knivsodd revet muskatnøtt
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en panne, rør inn melet og spe med melk til en tykk saus. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper og la koke noen minutter.

Ha fisken i sausen og avkjøl litt. Skill eggene. Rør inn eggeplommer i sausen.  Stivpisk eggehviter og bland dem forsiktig inn i sausen.

Ha makaroni i en smurt ildfast form med høye kanter. Fordel sausen over makaronien og legg brødsmuler på toppen.

Stek ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Tips: for å få halvere steketiden kan du steke fisken på forhånd i en stekepanne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar