søndag 28. juni 2020

Pai med rabarbrakompott og jordbær



Oppskriften på denne friske paien har jeg hentet fra frukt.no.


Ingredienser:

Paibunn:


  • 170 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvetemel

Fyll:


  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • ¼ dl vann
  • En klype salt
  • 300 g jordbær

Fremgangsmåte:

Bland smør, sukker og mel raskt sammen til paibunnen. Trykk deigen ut i en smurt form, ca. 22 cm i diameter. La den stå kjølig en halvtimes tid.

Prikk deigen med en gaffel og stek den ved 200 grader ca. 15 minutter.

Kok den rensede og oppdelte rabarbraen med sukker og vann i en kjele. La det koke inn til en tykk saus, det tar ca. 15 minutter. Rør inn salt. 

Bre rabarbrakompotten over paibunnen og dekorer med skivede jordbær.

Server med stivpisket krem, is eller vaniljesaus.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar