mandag 17. februar 2014

Brownie med karamell og nøtter













Denne oppskriften har jeg hentet fra Maison Mat og vin.

Ingredienser:
Brownie:
100 g mørk sjokolade
125 g smør
175 g brun farin
2 egg
100 g hvetemel
1 ss kakaopulver

Karamell:
150 g sukker
150 g smør
1/2 dl kremfløte
1 ss honning
3 ss hvetemel
150 g salte nøtter (eks. cashewnøtter, peanøtter, pekannøtter)

Fremgangsmåte:

Brownie:
Hakk sjokoladen og smelt den over lav varme sammen med smøret. Ta kjelen av varmen. Ha sukker, egg, mel og kakao i en bolle og rør sammen med det smeltede smøret og sjokoladen. Ha røren i en form på 20 cm x 20 cm kledd med bakepapir og stek ved 180 grader ca. 20 minutter. Ha over karamellen og stek videre i ca. 10 minutter.

Karamell:
Ha sukker, smør, kremfløte, honning, hvetemel i en kjele.Kok opp mens du hele tiden rører og passer på at varmen ikke blir for høy. Kok karamellen under omrøring i ca. 5 minutter. Ta gryten av varmen og tilsett nøttene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar