mandag 17. februar 2014
Brownie med karamell og nøtter
Denne oppskriften har jeg hentet fra Maison Mat og vin.
Ingredienser:
Brownie:
100 g mørk sjokolade
125 g smør
175 g brun farin
2 egg
100 g hvetemel
1 ss kakaopulver
Karamell:
150 g sukker
150 g smør
1/2 dl kremfløte
1 ss honning
3 ss hvetemel
150 g salte nøtter (eks. cashewnøtter, peanøtter, pekannøtter)
Fremgangsmåte:
Brownie:
Hakk sjokoladen og smelt den over lav varme sammen med smøret. Ta kjelen av varmen. Ha sukker, egg, mel og kakao i en bolle og rør sammen med det smeltede smøret og sjokoladen. Ha røren i en form på 20 cm x 20 cm kledd med bakepapir og stek ved 180 grader ca. 20 minutter. Ha over karamellen og stek videre i ca. 10 minutter.
Karamell:
Ha sukker, smør, kremfløte, honning, hvetemel i en kjele.Kok opp mens du hele tiden rører og passer på at varmen ikke blir for høy. Kok karamellen under omrøring i ca. 5 minutter. Ta gryten av varmen og tilsett nøttene.
Etiketter:
Brownies,
Dessert,
Kake,
Karamell,
Kokesjokolade,
Sjokolade,
Sjokoladekake
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar