torsdag 13. mai 2021

Dampet kveite med karri og villrissaus


Til 4 personer


Ingredienser:

  • 800 g filet av kveite 
  • 2 maiskolber eller 1 liten boks maiskorn
  • 30 g smør
  • 100 g villris
  • 150 g tomatconcassé elle hermetiske tomater
  • salt, pepper
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss olivenolje eller annen olje
  • 1 ss sterk Madras-karri
  • 8 dl fiskekraft
  • 4 dl fløte
  • 2 ss persille
  • 2 ss gressløk
  • maisenna

Fremgangsmåte:

Vann ut villrisen i et døgn. Skift vann og kok den i saltet vann i ca. ti minutter. 

Kok maiskolbene i lettsaltet vann og smør i 20-25 minutter på svak varme. Skjær løs maiskornene.

Skjær fisken i porsjonsstykker som saltes lett. La stykkene ligge i en halvtime. Damp fisken på rist i en fiskekjele, eller la den tekke i lettsaltet vann.

Til sausen fanhakkes sjalottløken. Fres den med karri i oljen. Tilsett fiskekraft og fløte og kok alt inn til det halve. Jevn sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper. Tilsett ris, tomatconcassé, maiskort og hakkede friske krydderurter i sausen. 

Server fisken på porsjonstallerkener med saus og nykokte poteter eller ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar