Oppskriften har jeg fra salma.
Til 4 personer
Ingredienser:
- 600 g laksefilet
- 3 dl creme fraiche
- 1 appelsin, presset
- 1/2 sitron, presset
- 3 ss soyasaus
- 2 ss honning
- 1/4 rød chili
- 3 vårløk
- 2 appelsiner, skivet uten skall
- 3 vårløk
- 1/2 granateple, kjernene
Fremgangsmåte:
Rør sammen creme fraiche, presset appelsinsaft, sitronsaft, soyasaus, honning, chili og vårløk i en bolle.
Skjær laksefileten i porsjonstykker, ca. 100 g. Dryss over litt soyasaus på hver bit. Stek dem 2 min i litt smør i en stekeplate, snu dem og stek videre 1-2 min på andre siden.
Tilsett sausen, gi det et oppkok og kok videre i stekepannen 1-3 min.
Fordel appelsinskiver, finsnittet vårløk og granateplekjerner over retten og server med ris som tilbehør. Frisk koriander er også en god topping.