søndag 2. mars 2025

Påskelaks

 




Oppskriften har jeg fra salma.


Til 4 personer

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 appelsin, presset
  • 1/2 sitron, presset
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss honning
  • 1/4 rød chili
  • 3 vårløk
  • 2 appelsiner, skivet uten skall
  • 3 vårløk
  • 1/2 granateple, kjernene
Fremgangsmåte:

Rør sammen creme fraiche, presset appelsinsaft, sitronsaft, soyasaus, honning, chili og vårløk i en bolle.

Skjær laksefileten i porsjonstykker, ca. 100 g. Dryss over litt soyasaus på hver bit. Stek dem 2 min i litt smør i en stekeplate, snu dem og stek videre 1-2 min på andre siden. 

Tilsett sausen, gi det et oppkok og kok videre i stekepannen 1-3 min.

Fordel appelsinskiver, finsnittet vårløk og granateplekjerner over retten og server med ris som tilbehør. Frisk koriander er også en god topping.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar